Burgonya gratin garnélával | Miele Főzőiskola

Burgonya gratin garnélával
Miele 2018. 12. 03.
Burgonya gratin garnélával
főzés idő
80 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
édes pirospaprika
bors

1 ek kapor
150 g reszelt gouda sajt
400 g garnéla
2 tk ecetes torma
200 g tejföl
1 ek keményítő
200 g krémsajt
400 ml húsalaplé
250 g póréhagyma, karikákra vágva
1 kg burgonya
Elkészítés

Pucoljuk meg a burgonyát, vágjuk darabokra és sós vízben főzzük majdnem puhára. Öntsük le a vizet és hagyjuk megszáradni.
A burgonyadarabokat tegyük a felfújtformába. Adjuk hozzá a póréhagymát és a garnélát, majd keverjük össze.
Jól keverjük össze a tejfölt, a krémsajtot, a húsalaplevet, a tormát és a kaprot. Sóval, borssal és paprikával ízesítsük.
Dúsítsuk a tejfölös masszát a sajt felével, majd öntsük a burgonyára. A maradék sajttal szórjuk meg a tetejét és süssük sütőben.

Főzőzóna beállítása
Teljesítmény: 9–7
Főzési idő: 10–12 perc

Sütő beállítása
Üzemmód: Hőlégkeverés plusz
Hőmérséklet: 160–170°C
Szint: alulról a második
Sütési idő: 45–55 perc

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Varázslatos Karácsony

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább