Óriás tigrisgarnéla bulgursalátával | Miele Főzőiskola

Óriás tigrisgarnéla bulgursalátával
Miele 2017. 06. 08.
Óriás tigrisgarnéla bulgursalátával
főzés idő
45 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
olaj
lilahagyma
újhagyma
0.5 dl málnaecet
koriander
bazsalikom
menta
petrezselyem
koktélparadicsom
póréhagyma
paprika
4 dl alaplé kígyóuborka
1 ek vaj
200 g bulgur
2 db tigrisgarnéla
Elkészítés

Saláta előkészítése

200 gramm bulgurt megpirítunk egy kevéske vajon, kétszeres mennyiségű alaplével felöntjük, majd lefedjük, és 20 perc után hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket: petrezselymet, mentát, bazsalikomot, koriandert, málnaecetet, sót, olivaolajat. Tálaláskor pár koktélparadicsomot is mellé rakhatunk. 

Garnéla elkészítése

A garnélát megtisztítom, hasa felől leszedjük a páncélt, hurkapálcikával kivesszük a bélcsatornát, a lábait levágjuk. Hason picit bevágom, majd felhúzom a hurkapálcikára - ami segíti, hogy egyenes maradjon sütés közben is. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább