Szendvics marhafartővel | Miele Főzőiskola

Szendvics marhafartővel
Miele 2017. 06. 08.
Szendvics marhafartővel
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Kenyér
50 dkg liszt
4 dl folyadék
20 g só
1 csomag száraz élesztő
Majonéz
1 dl olaj
1 db tojássárgája
mustár
reszelt torma

Mártás
1 kk vaj
1 ek liszt
Elkészítés

A húst picit lepirítjuk, majd alacsony hőmérsékleten 80°C-os a sütőben 10-12 órán át sütjük.

Miközben sül a hús, elkészítjük a kenyeret.

A kenyér hozzávalóit összekeverjük míg galuska állagú nem lesz. 4 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük fóliával letakarva, majd megformázzuk lisztetezett munkafelületen. 10 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A majonéz hozzávalóit összekeverjük, az olajat fokozatosan, óvatosan adagoljuk hozzá - egy kis tejszínnel lehet rajta lágyítani.

Mártás:

A hús szaftját - amivel sül - sűrítjük. Egy kiskanálnyi vajat liszttel összemorzsolunk - adagoljuk az alapléhez, sózzuk, forraljuk fel, besűrítjük - a húst szálaira bontva belemorzsoljuk a mártásba.

Ha elkészült a kenyér, várjuk meg, míg kihűl, majd töltsük be.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább