Császármorzsa | Miele Főzőiskola

Császármorzsa
Miele 2017. 04. 20.
Császármorzsa
Nemesvölgyi Attila receptje

Mindenkinek ismerős gyerekkorunk egyik kedvenc desszertje, a császármorzsa. Számos elkészítési módja létezik ennek az édességnek, azt azonban érdemes tudni, hogy a német gasztronómiában már a Kaiserschmarrn megjelenése előtt is ismert volt ez az omlettszerűen sütött, darabolt tészta.
I. Ferenc József osztrák császár és magyar király valószínűleg nem véletlenül adta nevét a legenda szerint félresikerült palacsintához, hiszen egy egyszerű, mégis nagyszerű ételről van szó, amelyet ízlés szerint különböző módon lehet készíteni és tálalni egyaránt.

Mi most egy finom, germán verziót hoztunk nektek, almapürével kiegészítve. Nézd meg videónkat és készítsd el te is!
főzés idő
30 perc
teríték
1 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
1 adag
4 db alma
50 g hántolt szeletelt mandula
30 g barnacukor
1 g porcukor
1 g só
300 ml tej
200 g liszt
4 db tojás
40 g vaj
Elkészítés

1. A lisztet egy tálba szitálom. Egy habverővel belekeverem a tejet, a sót, és a tojássárgáját.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot és egy csipet sót, tovább habosítom, és a tojásos tésztába keverem.

3. Egy nagy (fémnyelű) serpenyőben vajat hevítek, és beleöntöm a tésztát. A smarnit addig sütöm, míg az alja meg nem pirul. Ekkor az egészet serpenyővel együtt 200°C-ra előmelegített sütőbe teszem, így érhetjük el, hogy szép magasra feljöjjön a tészta és kívül is egyenletesen aranybarnára piruljon.

4. Kiveszem a serpenyőből és villával kisebb darabokra szaggatom.

5. A serpenyőben ismét kis vajat habosítok, ezen nádcukrot karamellizálok, megpirítom a mandulát és a szabálytalan darabokra szaggatott tésztát gyors mozdulatokkal átforgatom benne.

6. Friss almapürével szervírozom.
(Az almát megfőzöm, majd a főzővízzel együtt összeturmixolom.)

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább