Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Császármorzsa

Miele | 2017. 04. 20.

Miele recept

gyerekjáték
30 perc
1 adag

További képek

Bevezető

Nemesvölgyi Attila receptje

Mindenkinek ismerős gyerekkorunk egyik kedvenc desszertje, a császármorzsa. Számos elkészítési módja létezik ennek az édességnek, azt azonban érdemes tudni, hogy a német gasztronómiában már a Kaiserschmarrn megjelenése előtt is ismert volt ez az omlettszerűen sütött, darabolt tészta.
I. Ferenc József osztrák császár és magyar király valószínűleg nem véletlenül adta nevét a legenda szerint félresikerült palacsintához, hiszen egy egyszerű, mégis nagyszerű ételről van szó, amelyet ízlés szerint különböző módon lehet készíteni és tálalni egyaránt.

Mi most egy finom, germán verziót hoztunk nektek, almapürével kiegészítve. Nézd meg videónkat és készítsd el te is!

Hozzávalók

1 adag
4 db alma
50 g hántolt szeletelt mandula
30 g barnacukor
1 g porcukor
1 g só
300 ml tej
200 g liszt
4 db tojás
40 g vaj

Jellemzők

Elkészítés

1. A lisztet egy tálba szitálom. Egy habverővel belekeverem a tejet, a sót, és a tojássárgáját.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot és egy csipet sót, tovább habosítom, és a tojásos tésztába keverem.

3. Egy nagy (fémnyelű) serpenyőben vajat hevítek, és beleöntöm a tésztát. A smarnit addig sütöm, míg az alja meg nem pirul. Ekkor az egészet serpenyővel együtt 200°C-ra előmelegített sütőbe teszem, így érhetjük el, hogy szép magasra feljöjjön a tészta és kívül is egyenletesen aranybarnára piruljon.

4. Kiveszem a serpenyőből és villával kisebb darabokra szaggatom.

5. A serpenyőben ismét kis vajat habosítok, ezen nádcukrot karamellizálok, megpirítom a mandulát és a szabálytalan darabokra szaggatott tésztát gyors mozdulatokkal átforgatom benne.

6. Friss almapürével szervírozom.
(Az almát megfőzöm, majd a főzővízzel együtt összeturmixolom.)

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások