Mogyorós tekercs | Miele Főzőiskola

Mogyorós tekercs
Miele 2017. 04. 16.
Mogyorós tekercs
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag
1 tk földimogyoróolaj
1 tk tengeri só
0.25 csésze barnacukor
1 csésze török mogyoró
1.5 tk növényi olaj
1.5 dkg élesztő
1 ek cukor
0.5 csésze víz
190 g liszt
Elkészítés
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, kevés lisztet, illetve kevéske cukrot is adunk hozzá.
  2. Dolgozzuk össze a tésztát a többi liszttel, majd tegyük tálba.
  3. Gőzpárolóban 40 percig 40 fokon kelesztjük.
  4. A töltelékhez a mogyorót megpirítjuk, majd felaprítjuk darabosra. Barnacukrot, vajat illetve kis sót adunk hozzá.
  5. Mikor a tészta megkelt, átdolgozzuk és 2-3 cm vastagra nyújtjuk majd olvasztott vajjal megkenjük, végül megtöltjük a kész töltelékkel.
  6. Felülről lefelé feltekerjük, majd késsel egyforma vastagságú részekre vágjuk.
  7. Rövid kelesztés után sütőpapírokra helyezve berakjuk a gőzpárolóba, majd 100 Celsius fokon 15 perc alatt elkészítjük.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább