Báránysült ördögszekér gombával és csicsóka pürével | Miele Főzőiskola

Báránysült ördögszekér gombával és csicsóka pürével
Miele 2017. 03. 24.
Báránysült  ördögszekér gombával és csicsóka pürével
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 dl húsleves alaplé
1 db fokhagyma
1 db narancs héja
1 dl mogyoróolaj
2 db héjas salottahagyma
2 db újhagyma
1 kk só
1 csomag petrezselyem
2 szál kakkukfű
5 dkg vaj
3 db sárgarépa
1 kg csontos báránycomb
ördögszekér gomba
1 kg csicsóka
Elkészítés

Kicsontozzuk a bárányt, a felesleges zsiradékot leszedjük és félretesszük a mártáshoz, a húst nagyobb darabokra vágjuk és vákumtasakba tesszük kis mogyoróval, olajjal és narancshéjjal.

A lezárt vákumtasakot gőzpárolóba helyezzük, az ételt 56  °C-on 3 óra alatt készítjük el.

Mártás:

A hagymát, a héjas sárgarépát és a csontot szárazon megpirítjuk, annyira mintha meg lenne égve, majd nyakon öntjük alaplével vagy vízzel. 

Friss fűszernövényeket, fokhagymát adunk hozzá. Ha kész, leszűrjük és egy kis vajat adunk hozzá, mely saját melegében összesűrűsödik.

A megfőzött csicsókához kis kanál sót és 5 dkg vajat adunk, ezt összeturmixoljuk.

Ha kész a bárányunk, egy kis mogyoró olajon megpirítjuk mellé a gombát is.

Majd tálalhatjuk a kész ételt. Jó étvágyat!

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább