Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Báránysült ördögszekér gombával és csicsóka pürével

Miele | 2017. 03. 24.

Miele recept

gyerekjáték
60 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
1 dl húsleves alaplé
1 db fokhagyma
1 db narancs héja
1 dl mogyoróolaj
2 db héjas salottahagyma
2 db újhagyma
1 kk só
1 csomag petrezselyem
2 szál kakkukfű
5 dkg vaj
3 db sárgarépa
1 kg csontos báránycomb
ördögszekér gomba
1 kg csicsóka

Jellemzők

  • báránysült
  • Miele főzőiskola
  • csicsóka
  • püré
  • miele receptvideó
  • ördögszekér gomba

Elkészítés

Kicsontozzuk a bárányt, a felesleges zsíradékot leszedjük -félretesszük a mártáshoz - nagyobb darabokra vágjuk és vákumtasakba tesszük, kis mogyoróval, olajjal és narancshéjjal (vákumozó).

A lezárt husit gőzpárolóban 56 fokon 3 óra alatt készítjük el.

Mártás:

A hagymát, a héjas sárgarépát és a csontot szárazon megpirítom, annyira mintha meg lenne égve, majd nyakon öntöm alaplével vagy vízzel. 

Friss fűszernövényeket, fokhagymát adunk hozzá - ha kész leszűrjük, és egy kis vajat adunk hozzá, mely saját melegében összesűrűsödik.

A megfőzött csicsókához kis kanál sót adunk ill 5 dkg vajat, majd összeturmixolom.

Ha kész a bárányunk, egy kis mogyoró olajon megpirítjuk mellé a gombát is.

Majd tálalhatjuk a kész ételt. Jó étvágyat!

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások