Báránysült ördögszekér gombával és csicsóka pürével | Miele Főzőiskola

Báránysült ördögszekér gombával és csicsóka pürével
Miele 2017. 03. 24.
Báránysült  ördögszekér gombával és csicsóka pürével
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 dl húsleves alaplé
1 db fokhagyma
1 db narancs héja
1 dl mogyoróolaj
2 db héjas salottahagyma
2 db újhagyma
1 kk só
1 csomag petrezselyem
2 szál kakkukfű
5 dkg vaj
3 db sárgarépa
1 kg csontos báránycomb
ördögszekér gomba
1 kg csicsóka
Elkészítés

Kicsontozzuk a bárányt, a felesleges zsíradékot leszedjük -félretesszük a mártáshoz - nagyobb darabokra vágjuk és vákumtasakba tesszük, kis mogyoróval, olajjal és narancshéjjal (vákumozó).

A lezárt husit gőzpárolóban 56 fokon 3 óra alatt készítjük el.

Mártás:

A hagymát, a héjas sárgarépát és a csontot szárazon megpirítom, annyira mintha meg lenne égve, majd nyakon öntöm alaplével vagy vízzel. 

Friss fűszernövényeket, fokhagymát adunk hozzá - ha kész leszűrjük, és egy kis vajat adunk hozzá, mely saját melegében összesűrűsödik.

A megfőzött csicsókához kis kanál sót adunk ill 5 dkg vajat, majd összeturmixolom.

Ha kész a bárányunk, egy kis mogyoró olajon megpirítjuk mellé a gombát is.

Majd tálalhatjuk a kész ételt. Jó étvágyat!

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább