Káposztás gombóc - gyoza | Miele Főzőiskola

Káposztás gombóc - gyoza
Miele 2017. 03. 20.
Káposztás gombóc - gyoza
Tökéletesség teljesen az Ön ízlése szerint

A Miele gőzpároló egy igazán sokoldalú tehetség és tökéletes kiegészítő a sütőhöz és a főzőlaphoz. Mivel a párolási idő a gőzpáro­láskor és főzéskor ugyanannyi, nem kell megváltoztania a főzési szokásait.

Az előé­telt, levest, halat, húst, zöldséget, köretet vagy édességet egyesével elkészítheti - vagy akár egy teljes menüt egyetlen párolási folyamat alatt. Nem kell felügyelnie a párolási folyamatot, mert a gőzpárolóban nem futhat ki semmi.

Külső gőzfejlesztés:

Minden Miele gőzpárolónál - más rendsze­rekkel ellentétben - a gőzfejlesztés a pároló­téren kívül található. Ez számos előnyt nyújt a párolási folyamat során: ideális gőzmennyi­ség, optimális hőmérsékletmérés és -meg­tartás, mennyiségtől független párolási idők, és gyors felmelegedés. És mivel a párolótér­ben nem keletkezhetnek vízkőlerakódások, a tisztítás is különösen egyszerű.

MonoSteam:

Ez a gőzrendszer ideális kisebb párolótérrel rendelkező gőzpárolókhoz. Ennél a technoló­giánál a gőzfejlesztő a víztartályban talál­ható. A gőz egy befúvó nyíláson keresztül jut be a párolótérbe.
főzés idő
40 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
friss koriander
1 kk cukor
1 ek rizsecet
diónyi vaj
2 gerezd fokhagyma
2 ek szójaszósz
1 db közepes gyömbér
3 db újhagyma
25 dkg káposztalevél
25 dkg darált sertés vagy marahahús
1 csésze víz
1 csésze liszt
Elkészítés

1. A lisztet és a langyos vizet tálban ruganyos tésztává gyúrjuk, majd beletesszük egy fóliába és pihentetjük.

2.  A fejeskáposztát, a gyömbért, és az újhagymát apróra daraboljuk (vagy lereszeljük).

3. Tálba öntünk 1 evőkanálnyi szójaszószt, beletesszük a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát, majd összedolgozzuk.

4. Perforált aljú edénybe kevés olajat teszünk, a munkafelületet meglisztezzük, majd a kis gombócokat egyenként kinyújtjuk, a húsos töltelékkel megtöltjük. Végül összecsípkedjük a széleit (lásd a videón). 

5. 100°C-on 10-12 perc alatt készre pároljuk. Kevés vajon pirítsuk át őket.

6. A mártogatóshoz 1 ek rizsecetet, 1 ek szójaszószt, az apróra vágott zöldhagymát, a reszelt gyömbért és a cukrot egy kis tálban összekeverjük.

Tipp: Friss korianderrel díszíthetjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább