Tépett csirke mazsolás piláffal | Miele Főzőiskola

Tépett csirke mazsolás piláffal
Miele 2016. 10. 19.
Tépett csirke mazsolás piláffal
főzés idő
60 perc
teríték
5 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
5 adag
citrom, lime
50 g zöldfűszer
100 g mazsola
1 kg rizs
15 g kurkuma
50 g vaj
20 g baharat fűszerkeverék
só, bors
olívaolaj
10 db csirkecomb
Elkészítés

1. A csirkecombokat egészben befűszerezzük, az általunk összekevert fűszerekkel (vagy baharat fűszerkeverék). Figyeljünk, hogy a bőr ne sérüljön. Alá és a tetejére pici olívaolajat csepegtetünk.
180 C-fokon kb. 40-45 percig sütjük.

2. A rizst elkészítjük. Kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kétszer annyi vízzel felöntjük. Ha újra felforrt, levesszük a tűzhelyről és lefedjük.

3. A csirkét kivesszük a sütőből, a bőrét óvatosan leszedjük, úgy, hogy egyben maradjon, egy külön edénybe tesszük. 
A húst is levesszük a csontról, nagyobb darabokban, ne tépjük szét.
Az edényben (amelyben a húst sütöttük) maradt zsírt és sütőolajat ne öntsük ki, erre tegyük a húsdarabokat.

4. A rizshez kurkumát, citromlevet és citrom reszelt héját teszünk. Petrezselymet és koriandert is előkészítünk.

5. A bőrt rostlapon/fritőzben chips-szerűre sütjük.

6. A rizst wokba tesszük, enyhén megpirítjuk, majd koriandert és citrom és lime levét csepegtetjük rá. Ezután kurkumát, mazsolát és sót adunk hozzá. 

7. Tálalás előtt a csirkére rápirítunk még egyszer (a saját szaftjában).

8. Ha mindennel készen vagyunk, egy nagy tálba rétegezzük az ételt: alulra a rizst, felülre a csirkét tesszük, az átsült csirkebőrdarabokat ráfektetjük. Petrezselyemmel díszítjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább