Sült marhanyak | Miele Főzőiskola

Sült marhanyak
Miele 2016. 09. 27.
Sült marhanyak
főzés idő
90 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
A körethez
5 dkg liszt
5 g vöröshagyma
10 dkg apró gomba
5 dkg hideg vaj
40 dkg sütőtök
20 dkg répa
A húshoz
2.5 dl olaj
2 ek fűszerkeverék
40 dkg marhanyak
2 db vákuumtasak
A sütéshez
0.5 dl olívaolaj
A díszítéshez
zöldborsócsíra
retek
Elkészítés

Hús

A marhanyakból vágjunk le két (kb. kétujjnyi) szeletet. Barbecue-s fűszerkeverékkel megszórjuk.
Ha asztali vákuumozót használunk, ne tegyünk hozzá olajat, ha kamrásat, akkor adjunk hozzá nyugodtan (kb. fél deci) olajat, ez jót tesz a húsnak is. Ezután lefóliázhatjuk a húsokat.
A két tasakot helyezzük gőzpárolóba vagy sous vide-kádba. (kb. 62 C-fok)
A csomagok lehetőség szerint ne fedjék egymást.

Miközben készül a hús, készítsük el hozzá a köretet.

Köret

Egy kisebb darab sütőtököt meghámozunk, kis (kb. 2 centis) hasábokra daraboljuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, a sütőtökkel együtt lesózzuk, olajat csurgatunk rá, végül betesszük a sütőbe 200 C-fokra 35-40 percre.

Ha minden megsült

A sütőtökből készíthetünk pürét, hideg vajdarabokkal keverve turmixoljuk.

A hús mindkét felét maximális hőfokra előmelegített grill lapon lesütjük.

A karikára vágott hagymát lisztbe hempergetjük, majd 200 C-fokra előmelegített olajba dobáljuk. Túl sokat ne tegyünk bele egyszerre, hiszen a benne lévő víznek is el kell forrnia.

A grill lapon megpirítjuk a felvágott gombát is.

Tányéron, retekkel és borsócsírával díszítve tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább