Hús
A marhanyakból vágjunk le két (kb. kétujjnyi) szeletet. Szórjuk meg a barbecue-s fűszerkeverékkel.
Ha asztali vákuumozót használunk, ne tegyünk hozzá olajat, ha kamrásat, akkor nyugodtan adhatunk hozzá fél decit, ez jót tesz a húsnak is. Ezután lefóliázhatjuk a húsokat.
A két tasakot helyezzük gőzpárolóba vagy sous vide-kádba. (kb. 62°C-fokra)
A csomagok lehetőség szerint ne fedjék egymást.
Miközben készül a hús, készítsük el hozzá a köretet.
Köret
Egy kisebb darab sütőtököt meghámozunk, kis (kb. 2 centis) hasábokra daraboljuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, a sütőtökkel együtt lesózzuk, olajat csurgatunk rá, végül betesszük a sütőbe 200°C-ra 35-40 percre.
Ha minden megsült
A sütőtökből készíthetünk pürét, hideg vajdarabokkal keverve turmixoljuk.
A hús mindkét felét maximális hőfokra előmelegített grill lapon lesütjük.
A karikára vágott hagymát lisztbe hempergetjük, majd 200°C-ra előmelegített olajba dobáljuk. Túl sokat ne tegyünk bele egyszerre, hiszen a benne lévő víznek is el kell forrnia.
A grill lapon megpirítjuk a felvágott gombát is.
Tányéron, retekkel és borsócsírával díszítve tálaljuk.