Gyömbéres csokitorta | Miele Főzőiskola

Gyömbéres csokitorta
Miele 2016. 09. 26.
Gyömbéres csokitorta
főzés idő
120 perc
teríték
12 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
12 adag
Tészta
12 g kakaópor
80 g olvasztott étcsokoládé
80 g vaj
80 g Graham liszt
125 g kókuszvirágcukor
4 db tojás kettéválasztva
Gyömbéres csokoládé mousse
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
400 g állati tejszínhab
350 g olvasztott fehércsokoládé
30 ml víz
80 g kristálycukor
2 db egész tojás
4 db tojás sárgája
Elkészítés

Gyömbéres csokitorta
(Recept egy 23 cm átmérőjű tortához)

A sütőt melegítsük elő 170 C-fokra.
A tojásokat válasszuk ketté.
A vajat habosítsuk ki.

A kihabosított vajat és a tojássárgáját néhány gyors mozdulattal keverjük össze, egy habverő segítségével. Vigyázat, ha sokáig keverjük, omlós lesz a piskóta.

A tojásfehérjéből verjünk nem túl kemény habot, a végén apránként adagoljuk hozzá a kókuszvirágcukrot.

A vajas-sárgájás részt keverjük el az olvasztott csokoládéval (vigyázzunk, hogy a csokoládé ne legyen túl forró), majd óvatosan keverjük hozzá a felvert fehérjét, végül óvatosan forgassuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet.

A bekevert masszát töltsük be a sütőpapírral kibélelt tortakarikába.
170 C-fokon kb. 25 perc alatt süssük készre.

Gyömbéres csokoládé mousse

Kb. 100 ml tejszínt felforralunk, majd dobjuk bele a vaníliát és a gyömbért és hagyjuk kihűlni. A többi tejszínhabot verjük nem túl kemény habbá és tegyük félre. Az egész tojásokat a sárgájával kezdjük el habosítani, közben a cukrot a vízzel főzzük fel 118 C-fokra. Amint elérte ezt a hőfokot lassú keverés mellett vékony sugárban csurgassuk a tojáshabhoz, ha az egész cukorszirup benne van, állítsuk ismét gyors fokozatra és kihűlésig habosítsuk, kemény habbá.

A mousse bekeverése:
Az olvasztott csokoládét gyors mozdulatokkal keverjük simára a tejszínhab 1/3-részével, majd folytonos keverés mellett adagoljuk hozzá a tojáshabot, majd a tejszínt és a gyömbéres részt. Ehhez használjunk szilikonos hablapátot.

A torta betöltése:
A kihűlt piskótára helyezzük vissza a sütőkarikát és töltsük meg színültig a krémmel. Egy éjszakán át hűtőben dermesszük. Ízlés szerint díszítsünk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább