Pisztácia fagylalt | Miele Főzőiskola

Pisztácia fagylalt
Miele 2016. 08. 19.
Pisztácia fagylalt
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
100 g sózatlan pisztácia
300 ml állati tejszín felverve
5 db egész tojás
300 g kristálycukor
Elkészítés

A pisztáciát kissé pörköljük meg egy csipet sóval sütőben 180°C-on körülbelül 10 perc alatt, majd egy erős kutterben vagy kávédarálóban őröljük pépesre. Az egész tojásokat a cukorral folyamatos keverés mellett hevítsük 85°C-ra, majd kihűlésig habosítsuk. A kihűlt pisztácia pépet először egy kevés tejszínhabbal lazítsuk, majd lazítsuk tovább fokozatosan a többi tejszínhabbal és a tojáshabbal. Tegyük mélyhűtőbe kb. 3 órára. Fél óránként keverjük át.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább