Mangós csokikrém ropogós kosárkákban | Miele Főzőiskola

Mangós csokikrém ropogós kosárkákban
Miele 2016. 03. 29.
Mangós csokikrém ropogós kosárkákban
Koleszterin és cukor még csak mutatóban sincs ebben a receptben. Finom, és különleges csemege. Egyedül a réteslapoknál kell ügyesnek és fürgének lennünk, de ettől eltekintve igazán egyszerű.
főzés idő
35 perc
teríték
1 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
1 adag
kenéshez étolaj
3 db réteslap
50 g fagyasztott mangókocka
20 g mandulaliszt
130 g víz
130 g étcsokoládé
Elkészítés

Forraljuk fel  a vizet, vegyük le a tűzről és keverjük simára a felkockázott csokoládéval. Tegyük a hűtőbe amíg meg nem szilárdul, ami legalább 3 óra.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy fém- vagy szilikon kisméretű muffinformát.
Keverjük át a hideg krémet, keverjük bele mandulalisztet.
Kenjük meg az egyik réteslapot olajjal, fektessük rá a másikat, majd vágjuk ollóval 10 x 10 cm-es kockákra és gyors, de óvatos mozdulatokkal béleljük ki a dupla tésztával a kis mélyedéseket. A harmadik lapot olajozzuk meg, majd vágjuk négyzetekre, és az olajos felükkel lefelé fordítva helyezzük a kosárkákba.
Az utolsó réteslapot olajozzuk meg, vágjuk négyzetekre, és kissé fedésben, olajos felükkel lefelé fordítsuk a mélyedésekbe és óvatosan nyomkodjuk bele.
Tegyük a sütőbe pár percre, amíg aranysárga nem lesz.
Tegyük ki hűlni őket. Ha két részletben süssük, folytassuk a következő adaggal.
Ha a tésztakosárkák kihűltek, egy kiskanál segítségével vagy zsákba töltve adagoljuk a tésztakosárkákba.
A fagyasztott mangókockákat vágjuk kb. 4 mm-es apró darabokra és még fagyottan szórjuk a csokikrém tetejére.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább