Parajos gnocchi | Miele Főzőiskola

Parajos gnocchi
Miele 2016. 03. 29.
Parajos gnocchi
főzés idő
40 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
50 g reszelt parmezán
113 g olvasztott vaj
4 ek liszt
45 g parmezán sajt
2 db tojás
230 g túró
15 g vaj
szerecsendió
bors

350 g spenót
Elkészítés

Tegyük a serpenyőbe a vajat, rákjuk rá a fagyasztott spenótleveleket, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.  Főzzük el róla a nedvességet, majd tegyük félre egy szitába hűlni.


A spenótból nyomkodjuk ki a nedvességet. Keverjük össze a túróval, majd keverjük hozzá a tojásokat, lisztet, parmezán sajtot. Ha nagyon nyúlékony és nem tartja meg a formáját, tegyünk hozzá még egy evőkanál lisztet. Tegyük a hűtőbe egy fél órára összeérni.


Szórjuk meg liszttel a nyújtódeszkát, borítsuk rá a masszát. Kisebb diónyi darabokat szedjünk le belőle, és egy villa hátával görgessük végig, forgassuk meg lisztben, majd enyhén gyöngyöző vízben főzzük, amíg felszínre nem jönnek. Ne forrjon a víz, mert a gnocchik könnyen széteshetnek. (Gőzpárolóban 100 fokon 3 perc alatt készülnek el, olajozzuk be a lukmintás tepsit, hogy ne ragadjanak le.)

Ha még finomítani szeretnénk, akkor melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Csöpögtessük le a gnocchikat, tegyük egy tűzálló edénybe, majd locsoljuk meg az olvasztott vajjal, szórjuk meg parmezán sajttal, és süssük 20-30 percig.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Steak lover - húsok és halak megszállotja

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább