Medvehagymás magyaros tabulé | Miele Főzőiskola

Medvehagymás magyaros tabulé
Miele 2016. 03. 22.
Medvehagymás magyaros tabulé
A medvehagyma a tavasz hírnöke, fokhagymás aromájával sokunkat rajongójává tesz. Karakteres ízvilága mellett gyógyhatása sem elhanyagolható. Nem csak vérnyomáscsökkentő és koleszterinszint szabályozó hatása, hanem magas C-vitamin tartalma miatt is népszerű az alternatív orvoslásban.
főzés idő
30 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
1 ek extra szűz olíva olaj
6-8 szem koktél paradicsom
fél maroknyi aprított snidling
8 db medvehagyma levél
1 tk piros paprika
1 ek vaj
5 dkg csiperke
10 dkg kuszkusz
Elkészítés

A gombát megmossuk, apróra vágjuk, a kuszkusszal elkeverjük, annyi vízzel, ami ellepi meglocsoljuk, a vajat a tetejére tesszük, a paprikával és a medvehagymával megszórjuk, majd teli aljú pároló edényben 100 fokon 10 percig pároljuk. A paradicsomot és a snidlinget is apróra vágjuk, és hozzákeverjük a párolt kuszkuszhoz, az olíva olajjal meglocsoljuk, kicsit megsózzuk. Balzsamecet krémmel, vagy citrommal savanyíthatjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább