Házi rozmaringos-serranos csirkemellsonka | Miele Főzőiskola

Házi rozmaringos-serranos csirkemellsonka
Miele 2016. 03. 22.
Házi rozmaringos-serranos csirkemellsonka
A bolti felvágottak bár nagyon ízletesek, sokszor rengeteg felesleges tartósítószert és ízfokozót is tartalmaznak. Ezzel a recepttel könnyedén és gyorsan elkészítheted saját felvágottadat, amely a gőzpárolónak hála szaftos és ízes marad. További jó hír, hogy még melegen friss zöldkörettel ebédként, vagy hidegen, vékonyan szeletelve pedig szendvicsfeltétként fogyaszthatod. Igazi 2in1 megoldás!
főzés idő
35 perc
teríték
1 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
1 adag
1 kisebb gerezd fokhagyma
bors

3 ek szűz olíva olaj
1 tk mustár
12-14 levél rozmaring
2 szelet serrano sonka
25 dkg csirkemell
Elkészítés

A csirkemellet nyitott szeleteléssel kettévágjuk, és kéztővel alaposan megütögetjük.

Elkészítjük a pácot: a mustárhoz lassan csurgatjuk az olívaolajat és kézi habverővel folyamatosan kevergetjük. A sót, borsot és fokhagymát is belekeverjük.

A csirkemell mindkét oldalát bekenjük a páccal, majd egy nagyobb darab folpackra tesszük, a serrano sonkákat a csirkemell filére ráfektetjük, a közepén rozmaring levelekkel megszórjuk és szorosan feltekerjük, a két végére csomót kötünk. 1 órát így pihentetjük a hűtőben, majd 25 perc alatt 100 fokon a gőzpárolóban megpároljuk. A folpackot óvatosan levesszük, és hagyjuk kihűlni. Éles késsel fél cm-es szeleteket vágunk és kenyérre tesszük. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Legyél Te is a konyhád mestere!

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább