Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Házi rozmaringos-serranos csirkemellsonka

Miele | 2016. 03. 22.
Házi rozmaringos-serranos csirkemellsonka

Miele recept

átlagos
35 perc
1 adag

További képek

Bevezető

A bolti felvágottak bár nagyon ízletesek, sokszor rengeteg felesleges tartósítószert és ízfokozót is tartalmaznak. Ezzel a recepttel könnyedén és gyorsan elkészítheted saját felvágottadat, amely a gőzpárolónak hála szaftos és ízes marad. További jó hír, hogy még melegen egy friss zöldkörettel ebédként, hidegen, vékonyan szeletelve pedig szendvicsfeltétként fogyaszthatsz. Igazi 2in1 megoldás!

Hozzávalók

1 adag
1 kisebb gerezd fokhagyma
bors

3 ek szűz olíva olaj
1 tk mustár
12-14 levél rozmaring
2 szelet serrano sonka
25 dkg csirkemell

Jellemzők

  • húsos előétel
  • fokhagyma
  • mustár
  • Miele főzőiskola
  • Miele gőzpároló
  • szendvics
  • olíva olaj
  • reggeli
  • Babiczky-Pfliegel Dóra
  • miele recept
  • miele
  • gőzpároló
  • házi készítésű
  • rozmaringos
  • csirkemell sonka
  • serrano sonka

Elkészítés

A csirkemellet nyitott szeleteléssel kettévágjuk, és kéztővel alaposan megütögetjük. Elkészítjük a pácot: a mustárhoz lassan csurgatjuk az olíva olajat és kézi habverővel folyamatosan kevergetjük. A sót, borsot és fokhagymát is belekeverjük. Mindkét oldalát a páccal bekenjük, majd egy nagyobb darab folpackra tesszük, a serrano sonkákat a csirkemell filére ráfektetjük, a közepén rozmaring levelekkel megszórjuk és szorosan feltekerjük, a két végére csomót kötünk. 1 órát így pihentetjük a hűtőben, majd 25 perc alatt 100 fokon a gőzpárolóban megpároljuk. A folpackot óvatosan levesszük, és hagyjuk kihűlni. Éles késsel fél cm-es szeleteket vágunk és kenyérre tesszük. 

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások