Gluténmentes duplacsokis Sacher-torta | Miele Főzőiskola

Gluténmentes duplacsokis Sacher-torta
Miele 2016. 03. 15.
Gluténmentes duplacsokis Sacher-torta
főzés idő
80 perc
teríték
8 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
8 adag
Glazúr
1 ek ha kell mandulatej
1 ek kókuszvirág cukor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
Torta
1 g só
1 tk balzsamecet krém
1 kk szódabikarbóna
1 db vaníliarúd kikapart belseje
5 ek kakaópor (Holland kakaópor)
10 dkg glutén mentes étcsokoládé
22 dkg darált dió
15 dkg kókuszvirág cukor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
8 db tojás kettéválasztva
Elkészítés

26-os tortaformához:

Az első három hozzávaló mehet az aprítóba (a fehérje nem!!!), ahol alaposan kikeverjük, de nem túl hosszan, nehogy a hő hatására megolvadjon a kókuszvirágcukor. Utána jön a dió és az étcsoki. Ezzel is keverjük, daráljuk, majd a holland kakaópor a vanília, a szódabikarbóna, a balzsamecet krém és a csipet só is az aprítóban landol, és nyomjuk a gépet fáradhatatlanul. Ezután a tojás fehérjéket nem túl kemény habbá verjük, a csoki masszát egy nagy keverőtálba tesszük és szilikon lapáttal a habot 3 részletben lazán hozzákeverjük. Önthető, nem túl folyékony masszát kell kapnunk. Kivajazott sütőformába, vagy szilikon formába beletesszük, elegyengetjük, és sütőben alsó-felső sütéssel 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy ne legyen nyers (ha ügyesek vagyunk szaftos, de nem nyers tésztát kell kapnunk.) Sütőrácsra kiborítjuk, ami eddig alul volt az lesz most fent.

A sárgabarack lekvár:

Miközben a torta sül felmelegítünk 4-5 ek sárgabarack lekvárt (én xyliteset használtam) 2 tk sütőrummal, és még forrón a forró tortára csurgatjuk. (Itt a lényeg, hogy a forró tortára csurgatott forró folyadék a torta mélyebb rétegeibe képes hatolni, ezáltal nem csak a tetején lesz barackos, hanem a tészta kitágult pórusain mélyebbre jut, és jó szaftos lesz. Plusz pont, hogy a tetejére a csoki glazúrt is könnyebben rá tudjuk varázsolni.) Így hagyjuk egy negyed órát pihenni. Közben elkészítjük a glazúrt.

A glazúr:

Vízgőz fölött egy fém edénybe a vajra szitáljuk a kakaóport, majd a cukrot is hozzákeverjük, és felolvasztjuk, kevergetjük, míg homogén, majonéz állagú nem lesz. Ha kell, akkor a mandulatejjel lazítjuk. A tortáról habkártya segítségével lesimítjuk a fölösleges sárgabarack lekvárt, és a cca. 80 fokos glazúrral a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Egy éjszaka jót tesz neki, szigorúan torta búra alatt, hogy ne száradjon ki.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább