Túrótorta Farkas Vilmossal | Miele Főzőiskola

Túrótorta Farkas Vilmossal
Miele 2016. 03. 11.
Túrótorta Farkas Vilmossal
főzés idő
90 perc
teríték
8 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
8 adag
Túrókrém
200 g állati tejszín
150 g mascarpone
300 g olvasztott fehércsokoládé
400 ml tej
1 csomag kifőzés nélküli vaníliás pudingpor
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 db citrom leve és reszelt héja
250 g áttört túró
Piskóta
1 db citrom reszelt héja
120 g liszt
120 g cukor
6 db tojás kettéválasztva
Elkészítés

Piskóta készítése

A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral.
A tojás sárgáját habosra keverjük.
A tojás fehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.
A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. 
Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet és a citromhéjat.
Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
40-45 perc alatt készre sütjük a piskótát.

Túrókrém készítése

Robotgéppel habosítsuk a túrót, a citrom levét és héját, a vaníliát, a pudingport, és a tejet, legalább három percig. Óvatosan habosítsuk fel a tejszínt a mascarponéval, majd keverjük bele a fehércsokoládét, végül az egészet óvatosan keverjük el a túrós résszel.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább