Virágfánk | Miele Főzőiskola

Virágfánk
Miele 2016. 02. 01.
Virágfánk
főzés idő
95 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 db vaníliarúd kikapart belseje
3 db tojássárgája
1 tk sütőpor - egy késhegynyi
1 ek rum
250 g sima liszt
250 ml tej
Elkészítés

Az összetevőket keverjük simára és hűtőben pihentessük fél órát. Körülbelül gofri tészta sűrűségű állagot szükséges elérnünk.
A sütéshez hevítsünk fel 500 ml olajat, és készítsük elő a rózsafánk sütőformákat.

A sütőformákat mártsuk bele a masszába, de ügyeljünk rá, hogy ne lepje el a formák tetejét, mert akkor nehezen fogjuk tudni levenni a sült fánkokat.

A kész süteményeket ízesíthetjük fahéjas vagy vaníliás cukorral.
A kosárka formákat megtölthetjük pudinggal vagy ízesített tejszínnel, melyet friss gyümolcsökkel díszíthetünk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább