Leveles vajas tészta | Miele Főzőiskola

Leveles vajas tészta
Miele 2010. 08. 24.
Leveles vajas tészta
főzés idő
60 perc
teríték
1 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
1 adag
Lisztes rész
fél l víz
1 ek ecet
10 dkg vaj
90 dkg liszt
Vajas rész
csipetnyi só
10 dkg liszt
90 dkg vaj
Elkészítés

A hideg vajat a liszttel gyors mozdulatokkal, vagy egy keverőgéppel összekeverjük, és egynemű nagy vajas masszát fogunk belőle készíteni. Ha elkészült, fóliába rakjuk. Ez lesz a hajtogatott tésztának az egyik része. Fontos, hogy kézzel nem szabad sokáig gyúrni a tésztát, mert megolvad a vaj.

A lisztes részhez a hozzávalókat ugyanúgy összegyúrjuk, de a vizet fokozatosan adagoljuk, figyeljük, hogy veszi be a liszt. Pici sót rakhatunk bele.

A tésztákat fél óráig pihentetjük.

Először kinyújtjuk a lisztes részt, nagyjából 2 cm vastagra. A vajas tömböt a tészta közepére rakjuk, és körbehajtogatjuk. Lefordítjuk, és kinyújtjuk. Összehajtogatjuk, lefóliázzuk és pihentetjük. 

Ezt kb. hatszor ismételjük meg ahhoz, hogy igazi leveles tésztát kapjunk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább