Szerelmes rákok a’la Gock | Miele Főzőiskola

Szerelmes rákok a’la Gock
Miele 2015. 11. 19.
Szerelmes rákok a’la Gock
főzés idő
90 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
tejszín
fehérbor
szárított paradicsom
bazsalikom
petrezselyem
rák
száraztészta
1 gerezd fokhagyma
2-3 szál újhagyma
2-3 db zellerszár
2-3 db paradicsom
Elkészítés

A paradicsomokat keresztben bevagdossuk, hogy könnyebb legyen lehúzni róla a bőrét, majd vízben elkezdjük megfőzni.

A zellerszárat, hagymát, bazsalikomot és fokhagymát feldaraboljuk. Közben a megfőtt paradicsomokról levesszük a héját, és azt is apró darabokra vágjuk.

A rákokat körben bevagdossuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, belerakjuk a zellert, és pár percig pirítjuk. Majd jöhet a hagyma, a paradicsom, és kevés fehérborral felöntjük. Beletesszük a bazsalikomot, és kb. addig főzzük, amíg a leve kissé megcsappan. Ezt a mártást egy robotmixer segítségével pépessé zúzzuk, majd visszarakjuk a serpenyőbe, és egy kis tejszínnel és parmezánnal sűrítjük. Mivel a parmezán elég sós, elegendő csak egy kis borssal ízesíteni.

A tésztát bő sós vízben, egy kis olívaolajjal megfőzzük.

A rákokat a fokhagymával és a szárított paradicsommal együtt egy serpenyőben összesütjük. Tésztával és szósszal tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább