Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Szerelmes rákok a’la Gock

Miele | 2015. 11. 19.

Miele recept

átlagos
90 perc
2 adag

További képek

Hozzávalók

2 adag
tejszín
fehérbor
szárított paradicsom
bazsalikom
petrezselyem
rák
száraztészta
1 gerezd fokhagyma
2-3 szál újhagyma
2-3 db zellerszár
2-3 db paradicsom

Jellemzők

  • Sanyi Séf
  • bazsalikom
  • rák
  • fehérbor
  • Miele főzőiskola
  • szárított paradicsom
  • tészta recept
  • GOCK recept
  • GOCK szerint a világ
  • rákétel recept

Elkészítés

A paradicsomokat keresztben bevagdossuk, hogy könnyebb legyen lehúzni róla a bőrét, majd vízben elkezdjük megfőzni.

A zellerszárat, hagymát, bazsalikomot és fokhagymát feldaraboljuk. Közben a megfőtt paradicsomokról levesszük a héját, és azt is apró darabokra vágjuk.

A rákokat körben bevagdossuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, belerakjuk a zellert, és pár percig pirítjuk. Majd jöhet a hagyma, a paradicsom, és kevés fehérborral felöntjük. Beletesszük a bazsalikomot, és kb. addig főzzük, amíg a leve kissé megcsappan. Ezt a mártást egy robotmixer segítségével pépessé zúzzuk, majd visszarakjuk a serpenyőbe, és egy kis tejszínnel és parmezánnal sűrítjük. Mivel a parmezán elég sós, elegendő csak egy kis borssal ízesíteni.

A tésztát bő sós vízben, egy kis olívaolajjal megfőzzük.

A rákokat a fokhagymával és a szárított paradicsommal együtt egy serpenyőben összesütjük. Tésztával és szósszal tálaljuk.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások