Szerelmes rákok a’la Miele gőzpároló | Miele Főzőiskola

Szerelmes rákok a’la Miele gőzpároló
Miele 2015. 11. 19.
Szerelmes rákok a’la Miele gőzpároló
főzés idő
45 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
tojás
fehérbor
szárított paradicsom
bazsalikom
petrezselyem
rák
száraztészta
1 gerezd fokhagyma
2-3 szál zöldhagyma
2-3 szál zeller
2 db paradicsom
Elkészítés

A paradicsomokat keresztben bevagdossuk és egy perforált aljú edénybe helyezzük. A zellert és a zöldhagymát kockákra vágjuk, és egy másik perforált aljú edénybe rakjuk. 1 gerezd fokhagymát felvágunk, és a hagymához, illetve a zellerhez adjuk. 

A paradicsomot 2 percre, a zellert és a hagymát 4 percre kell gőzpárolóba tenni. A tésztát is a gőzpárolóban fogjuk elkészíteni, egy perforált aljú edénybe helyezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és ezt is 4 percre, a zellerrel egyszerre tesszük a gőzpárolóba.

A rákokat szintén bevagdossuk, egy perforált aljú edénybe helyezzük és ezt is 2 percig fogjuk párolni.

A gőzpárolót 100 fokra fűtjük, belehelyezzük a paradicsomot és zellert, 2 percre állítjuk. 2 perc után kivesszük a paradicsomot, és a helyére behelyezzük a rákokat további két percre. Ez alatt az idő alatt a zeller és az újhagyma is elkészül.

A mártást serpenyőben fogjuk elkészíteni. Ehhez először a fokhagymát összezúzzuk, bazsalikomot és a petrezselyemzöldet összevágjuk.

Közben a gőzpárolóból kivesszük a paradicsomot, meghámozzuk, és összedaraboljuk.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, belerakjuk az apróra vágott paradicsomot, hozzáadunk egy kevéske sót és fehérbort. Hozzáadjuk a zöld fűszernövényeket, és felforraljuk.

A gőzpárolóból kivesszük a zöldségeket, és hozzáadjuk a mártáshoz. Hozzáöntünk egy kis tejszínt, és egy kevés parmezánnal tovább sűrítjük. Amikor kész, egy tálba öntjük, és robotmixer segítségével pépesítjük. A serpenyőben a maradék zöld fűszernövényeket, a fokhagymát és a szárított paradicsomot kicsit összemelegítjük, majd a tésztával és a rákkal tálaljuk. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább