Távol-keleti bélszín | Miele Főzőiskola

Távol-keleti bélszín
Miele 2015. 11. 19.
Távol-keleti bélszín
főzés idő
40 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
gyömbér
Hoisin-szósz
sötét szójaszósz
keményítő
bors
1-2 szelet bélszín
Elkészítés

Először a húsokat vékony szeletekre vágjuk, borsozzuk. A szójaszószt és a keményítőt egy tálban összekeverjük, majd belehelyezzük a hússzeleteket. Hagyjuk pácolódni.

A mártáshoz meghámozzuk a narancsot, és vékony csíkokra daraboljuk a héját. Egy tálban a narancshéjra ráfacsarjuk a narancs levét is, hozzáadunk egy kis Hoisin-szószt és egy kevés szójaszószt, vörösbort vagy Sherry-ecetet.

Egy wokban kb. 2 dl olajat hevítünk és a húst bő zsiradékban megsütjük. Amikor elkészült a hús, öntsük ki a serpenyőből az olajat, de ne mossuk el, ugyanebben a serpenyőben készítsük el a mártást is.

A wokba belerakunk pár karika gyömbért, majd ráöntjük az előzőleg elkészített mártást, még egy kis borral ízesíthetjük. A hússal együtt 1-2 percig összeforraljuk, friss salátával és szezámolajjal meglocsolva tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább