Memi és Sanyi mártásai | Miele Főzőiskola

Memi és Sanyi mártásai
Miele 2015. 11. 19.
Memi és Sanyi mártásai
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Tonhalas-paradicsomos mártás
paradicsom
vöröshagyma
kapribogyó
tonhal
Spenótos feltét
olívaolaj
fokhagyma
spenót
Hideg pesto szósz
olívaolaj
1 csomag vajretek (levele is kell)
Elkészítés

Hideg pesto szósz

A zsenge vajretek levelét levágjuk, forró vízzel alaposan megmossuk. Egy turmixgépbe helyezzük és hozzáadjuk egy-két retek fejét is. Adunk hozzá egy kis olívaolajat, sót és borsot. Gépben összeaprítjuk.

Pirítóssal vagy mártogatósként hidegen máris használhatjuk, de remek alapnak szolgálhat tésztafeltétekhez is. Ez esetben olívaolajon pirítsunk meg egy kis fokhagymát, retket, egy kis friss bazsalikomot szórunk rá. Tésztát főzünk hozzá, összekeverjük a retekkel és pesztóval tálaljuk.  

Spenótos feltét

Egy nagyméretű serpenyőben olívaolajat melegítünk, és elkezdjük pirítani a fokhagymát és a spenótot is. Sózzuk, borsozzuk - nem kell sokáig főzni, csak amíg picit megfonnyad. Tésztával és sajttal tálaljuk. 

Tonhalas-paradicsomos mártás

Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, először hozzáadjuk a darabokra vágott vöröshagymát – megsózzuk. A hagymát nem szükséges teljesen üvegesre pirítani, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Amikor levet eresztetett, beletehetjük a tonhaltörzset, ha növényi olajban van, mehet bele egy kis olaj is. A hal intenzív ízét egy fél citrom levével tompíthatjuk, vagy akár kapribogyót is adhatunk hozzá egy kevés lével. Fűszerezzük, például bazsalikommal, oregánóval, újhagymával.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább