Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Almás pite – Sanyi fiaival anyák napjára

Miele | 2015. 11. 19.

Miele recept

átlagos
90 perc
3 adag

További képek

Hozzávalók

3 adag
1 tálka darált dió
1 dl tej
pici só
1 citrom héja
1 egész tojás
3 ek cukor
20 dkg vaj
45 dkg liszt

Jellemzők

  • desszert
  • Sanyi Séf
  • Miele főzőiskola
  • anyák napja
  • miele receptek
  • almás pite recept

Elkészítés

A lisztbe belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a cukrot és pici sót. Belerakjuk a vajat, a tojást és 1 dl tejet. A tésztát egy dagasztógéppel összegyúrjuk. Közben meghámozzuk az almákat, és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük.  

A tésztát két részre szedjük, becsomagoljuk egy-egy zacskóba, és hűtőben 20 percet pihentetjük. Az almareszelékhez egy kis fűszeres cukrot adunk, ízlés szerint még további cukorral ízesíthetjük. Adjuk hozzá a citrom levét – így nem fog bebarnulni. Az egészet jól összekeverjük, átöntjük egy lábosba, és körülbelül 5 perc alatt megfőzzük az almát.

Az egyik tésztát belenyomkodjuk egy piteformába, és megszórjuk az alját dióval. Rárakjuk a reszelt almás keveréket és a tetejét, majd megszórjuk dióval. A tetejére rárakjuk a tészta másik felét. A közepére lyukat vágunk, hogy szellőzni tudjon, a széleit pedig lenyomkodjuk. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, és porcukorral díszitjük. 

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások