Sörös malacsült bajorkáposztával | Miele Főzőiskola

Sörös malacsült bajorkáposztával
Miele 2015. 11. 18.
Sörös malacsült bajorkáposztával
főzés idő
180 perc
teríték
3 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
3 adag
1 tál reszelt káposzta
szalonna
libazsir
sör
majoránna

1 db malaccomb
Elkészítés

A malaccomb bőrös felét bevagdossuk, így kicsit ropogósabbra fog megsülni. A csontot kivágjuk belőle. Fűszerezésnél figyeljünk arra, hogy a bőrös felét ne érje só, még egy kis majoránnát tegyünk rá. Beletesszük egy tepsibe, egy is libazsírt rakunk mellé, és meglocsoljuk sörrel. Egy kis szalonnát összedarabolunk, az összedarabolt szalonnával sütés közben, sörbe belemártogatva meg fogjuk kenegetni. 

Két fázisban fogjuk megsütni a malacot, az első fázis egy pirítás lesz, 200 fokon 15 percig. Második fázisban a hőfokot levesszük 160 fokra, és 20 percenként a szalonnával és a sörrel meg fogjuk kenegetni. Kb. 2 óra alatt fog elkészülni a malacsült.

Egy kevés szalonnát felolvasztunk, hozzáadjuk a káposztát, öntünk hozzá 1 dl sört és picit megpirítjuk, és köretként tálaljuk. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább