Vili mákos gubája | Miele Főzőiskola

Vili mákos gubája
Miele 2015. 11. 18.
Vili mákos gubája
főzés idő
40 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
1 dl tejszín
3 tojássárgája
35 dkg darált mák
10 db kifli
1 db vaníliarúd
20 dkg cukor
1 doboz tej
Elkészítés

A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a kikapart vaníliarúd belsejét és felforraljuk.

A kifliket apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a mákot, majd jól összekeverjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a tejszínt, hogy egy kicsit fellazítsa. Majd hozzáadjuk a tejhez, amikor az felforrt. A Zila tortaformát kivajazzuk (vagy vajhab spray-vel vagy olvasztott vajjal). A forrásban lévő tejhez hozzáadjuk a tojássárgáját és gyorsan összekeverjük, majd hozzáöntjük a mákos kiflihez, és egyenletes masszát keverünk belőle.

Beleöntjük a tortaformába, és 200 fokon 20 percig sütjük.  

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább