Majonézes káposztasaláta | Miele Főzőiskola

Majonézes káposztasaláta
Miele 2015. 11. 18.
Majonézes káposztasaláta
főzés idő
35 perc
teríték
2 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
2 adag
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 ek cukor
1 ek borecet vagy balzsamecetet
1 dl olaj
1 kk mustár
1 tojás sárgája
10-15 dkg sárgarépa
30 dkg káposzta
Elkészítés

A káposztát és a sárgarépát egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd jó alaposan megsózzuk, és egy kevéske borsot rakunk rá. Ezt jól összegyúrjuk, és 10-15 percre félretesszük. Kifacsarjuk a levét, és csak azután adjuk hozzá a majonézhez.

A tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, és fokozatosan hozzákeverjük az olajat. Amikor felvette az olajat, picit megsózzuk, hozzáadjuk a borecetet, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük a tejföllel. A hagymát nagyon apróra vágva, vagy lereszelve elkeverjük a majonézzel.

Kinyomkodjuk a káposzta levét, elkeverjük a majonézzel és 2-3 órát hagyjuk állni a hűtőben.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább