Zöldborsó leves | Miele Főzőiskola

Zöldborsó leves
Miele 2015. 10. 16.
Zöldborsó leves
főzés idő
35 perc
teríték
2 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
2 adag
tejszín
ízlés szerint só, cukor
10 dkg liszt
1 tojás
5 dkg vaj
friss petrezselyemzöld
1 fehérrépa
1 sárgarépa
0,5 kg zöldborsó
Elkészítés

A zöldségeket felkockázzuk, és elkezdjük pirítani a sárga- és a fehérrépát. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük vízzel és kb. 10 percig pároljuk. Hogy sűrűbb legyen kevés lisztet szórunk rá. Megsózzuk és még kb. 10 percig főzzük.

A lisztbe belerakjuk a tojást, kevés sót és a felolvasztott vajat. Egy fakanál segítségével jól összekavarjuk. Egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a levesbe, beleöntjük a tejszínt és a végén friss petrezselymet szórunk rá. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább