Rántott csirkeszárny lollipop | Miele Főzőiskola

Rántott csirkeszárny lollipop
Miele 2015. 10. 08.
Rántott csirkeszárny lollipop
főzés idő
40 perc
teríték
2 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
2 adag
Elkészítés

A csirkeszárny közepében kettő csont van, nekünk csak a vastagabbikra van szükségünk. A csirkeszárny egyik végét egy határozott mozdulattal levágjuk, a vékonyabbik csontról a húst leszedjük, a csontot letörjük, a vastag csontról pedig a letologatjuk egészen az aljáig. Az előkészített csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk.

A tojásokat egy edényben törjük fel, picit sózzuk meg. A mandulát apró darabokra vágjuk, de maradjon durva és ezt keverjük össze a zsemlemorzsával.

A szárnyakat először belisztezzük, majd belemártjuk a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. A végén olajban kisütjük.

Tálaláskor friss salátával, szilvával, kandírozott dióval díszítjük. Majd meglocsoljuk egy kis dióolajjal.

 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább