Gluténmentes lenmagos bagett | Miele Főzőiskola

Gluténmentes lenmagos bagett
Miele 2015. 10. 07.
Gluténmentes lenmagos bagett
főzés idő
60 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
kb. 2 ek. lenmag
1 tk almaecet
1 ek olívaolaj
kb. 2 dl víz
½ tk só
2 tk cukor
¼ tk sütőpor
¼ tk guargumi
1 tk xantángumi
1 ½ tk szárított élesztő
5 dkg burgonyakeményítő
9 dkg kukoricakeményítő
6 dkg cirokliszt
5 dkg fehér rizsliszt
1 ek őrölt lenmag
Elkészítés

Először készítünk egy lisztkeveréket, ehhez elegyítjük a rizslisztet, a ciroklisztet, a burgonyakeményítőt és kukoricakeményítőt. Beletesszük a xantán- és guargumit, egy kevés élesztőt, sót, egy pici cukrot. Az egészbe pedig belekeverünk egy kis őrőölt lenmagot, amit forró vízben oldunk fel.

Ezután összekeverjük a nedves hozzávalókat is, vizet, olívaolajat és almaecetet. Összekeverjük a száraz hozzávalókkal és egy rugalmas masszát gyúrunk belőle. Ha a tészta megkelt, megformázzuk, vagy beletesszük egy bagett sütőbe, benedvesítjük a tetejét, megszórjuk egy kevés lenmaggal és megsütjük. 220 fokon 25-30percig sütjük. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább