Gluténmentes ekler fánk | Miele Főzőiskola

Gluténmentes ekler fánk
Miele 2015. 10. 07.
Gluténmentes ekler fánk
főzés idő
90 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
Sárgakrém
¼ vanília rúd
2 dl tej
2 dkg kukoricakeményítő
1 tk matcha por
2 tojássárgája
5 dkg cukor
Fánk
4 tojás
2 ¼ dl víz
10 dkg csomag vaj
½ ek sütőpor
¼ ek xantángumi
2 dkg tápióka keményítőt
3 dkg burgonyakeményítőt
3 dkg ragacsos rizsliszt
6 dkg fehérrizs liszt
Elkészítés

A vajat vízben elkezdjük feloldani, felmelegíteni. Közben készítünk egy lisztkeveréket. Elegyítünk fehérrizs lisztet, ragacsos rizslisztet, burgonyakeményítőt, tápióka keményítőt és egy picike sütőport. Majd ezt beleszórjuk a vajas vízbe. A tészta akkor van kész, ha elválik az edény falától. A tésztát áttesszük egy robotgépbe, összedolgozzuk, és közben egyesével adjuk hozzá a tojásokat.

A kész tésztát habzsákba töltjük és egy sütőpapírra kiadagoljuk. 200 Celius fokon kb 20 percig sütjük.

A cukrot összekeverjük a tojássárgájával, 1 tk matcha porral és kukoricakeményítővel. Az egészet visszaöntjük a meleg tejbe és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább