Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Gluténmentes ekler fánk

Miele | 2015. 10. 07.

Miele recept

átlagos
90 perc
2 adag

További képek

Hozzávalók

2 adag
Sárgakrém
¼ vanília rúd
2 dl tej
2 dkg kukoricakeményítő
1 tk matcha por
2 tojássárgája
5 dkg cukor
Fánk
4 tojás
2 ¼ dl víz
10 dkg csomag vaj
½ ek sütőpor
¼ ek xantángumi
2 dkg tápióka keményítőt
3 dkg burgonyakeményítőt
3 dkg ragacsos rizsliszt
6 dkg fehérrizs liszt

Jellemzők

  • miele video recept
  • rizsliszt
  • Miele főzőiskola
  • miele receptek
  • Kollár Anita
  • miele receptvideó
  • gluténmentes recept
  • matcha krém
  • matcha
  • zöld teás krém
  • tápióka
  • gluténmentes fánk
  • gluténmentes eklerf ánk

Elkészítés

A vajat vízben elkezdjük feloldani, felmelegíteni. Közben készítünk egy lisztkeveréket. Elegyítünk fehérrizs lisztet, ragacsos rizslisztet, burgonyakeményítőt, tápióka keményítőt és egy picike sütőport. Majd ezt beleszórjuk a vajas vízbe. A tészta akkor van kész, ha elválik az edény falától. A tésztát áttesszük egy robotgépbe, összedolgozzuk, és közben egyesével adjuk hozzá a tojásokat.

A kész tésztát habzsákba töltjük és egy sütőpapírra kiadagoljuk. 200 Celius fokon kb 20 percig sütjük.

A cukrot összekeverjük a tojássárgájával, 1 tk matcha porral és kukoricakeményítővel. Az egészet visszaöntjük a meleg tejbe és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. 

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások