Gluténmentes almatorta | Miele Főzőiskola

Gluténmentes almatorta
Miele 2015. 10. 06.
Gluténmentes almatorta
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Töltelék
szeletelt alma
5 dkg kukoricakeményítő
10 dkg cukor
2 tojás
8,5 dkg vaj
1 csipet só
Tészta
egy kis tejföl
1 tojás sárgája
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 csipet xantángumi
10 g csicseriborsó liszt
20 g tápióka keményítő
45 g burgonyakeményítő
35 g ragacsos rizsliszt
9 dkg fehérrizs liszt
Elkészítés

A hozzávalókat sorrendben összekeverjük és addig gyúrjuk, amíg egységes nem lesz, és hengert formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk és hűtőben egy órát pihentetjük.

A tésztahenger kb. 0,5-1 cm vastag hengerekre vágjuk és ezeket a szeleteket rendezgetjük el a sütőtál aljában, picit összenyomkodjuk a formában. Fél órára még visszatesszük a hűtőbe, hogy visszadermedjen. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

A vajat egy serpenyőben picit felolvasztjuk és picit megbarnítjuk. Habosra verjük a tojást a cukorral. A vajat lassan, kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tojáshabhoz. Hozzákeverünk egy kis étkezési keményítőt.

A tésztát betesszük a sütőbe és 180 Celsius fokon 20 perc alatt elősütjük. Majd megkenjük egy kis tojásfehérjével megtöltjük az almával és a töltelékkel, majd visszatesszük további 30 percre. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább