Vietnámi tavaszi tekercs - chili szósszal | Miele Főzőiskola

Vietnámi tavaszi tekercs - chili szósszal
Miele 2015. 10. 06.
Vietnámi tavaszi tekercs - chili szósszal
főzés idő
35 perc
teríték
3 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
3 adag
Chili szósz
1-2 gerezd fokhagyma
4 db chili paprika
gyömbér
1-2 ek halszósz
fél citrom leve
fél lime leve
1 ek cukor
1-2 ek sherry ecet
Tekercs
koriander
Vermicelli (babcsíra tészta)
jégsaláta
répa
friss uborka
Elkészítés

Felforralunk egy kis vizet és kókuszcukrot keverünk el benne, amíg fel nem olvad. Hozzáöntünk egy kis halszószt, sherry ecetet, és belevágjuk a chili paprikákat (2 piros és 2 zöld chilit). Felkockázzuk a gyömbért, beletesszük, és hagyjuk, hogy kicsit összeérjen a szósz. Majd belefacsarunk egy fél citromot és lime-ot, és öntünk hozzá egy kis szójaszószt. A végén pedig feldarabolt fokhagymával, zöldhagymával és friss korianderrel ízesítjük.
 
A tésztát forrásban lévő vízbe beletesszük, és maximum egy percet hagyjuk benne, mert nagyon vékony a tészta.
 
Előkészítjük a tésztát, a felaprózott zöldségeket és a rizspapírt. A rizspapírokat kézmeleg vízbe mártjuk, hogy megpuhuljon és könnyebb legyen vele dolgozni. A megpuhult rizspapírt rátesszük egy konyharuhára, ráteszünk egy kicsit a csíkokra vágott uborkából, répából, a tésztából, egy kis salátát, és egy szál koriandert. Két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Fogyasztatjuk nyersen, megpárolva vagy olajban kisütve. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább