Tikka Masala | Miele Főzőiskola

Tikka Masala
Miele 2015. 10. 06.
Tikka Masala
Indiai fűszerezésű csirke, jázminrizs ágyon.
főzés idő
35 perc
teríték
3 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
3 adag
friss bazsalikom
jázminrizs
2-3 filé csirkemell
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 fej vöröshagyma
sűrített paradicsom
1 doboz joghurt
1 ek pirospaprika
1 tálka indiai fűszerkeverék
Elkészítés

A joghurtot és a fűszerkeveréket összeöntjük, hozzáadunk egy kevéske pirospaprikát és sűrített paradicsomot. Ezt mind jól összekeverjük, majd beledaraboljuk a hagymát és fokhagymát. A csirkemell filéket apró darabokra vágjuk, és a pác szószban 1-1,5 órát pihentetjük. Majd mogyoróolajban vagy kókuszzsírban aranybarnára sütjük, közben elkészítjük a rizst is. A rizst dupla mennyiségű vízzel, 100 Celsius fokon 16 percig pároljuk.
Az elkészült ételt friss bazsalikommal tálaljuk. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább