Tom Yum | Miele Főzőiskola

Tom Yum
Miele 2015. 10. 06.
Tom Yum
főzés idő
30 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
kókusztej
halszósz
1 db citromnád
1 csipet tamarind paszta
-2 fej salotta hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor lime levél
1 tálka szeletelt galanga
1 tálka curry paszta
Elkészítés

Egy előmelegített wokban a curryt, a galangát, a lime leveleket, fokhagymát és salotta hagymát, illetve a tamarindot egy picikét megpirítjuk és hozzáöntünk az alapléből (pl. csirkés alapléből). Pár percig forraljuk, közben az ízanyagok teljesen kioldódnak, ez fontos, mert a fűszereket tálaláskor kivesszük a levesből. Belerakunk egy szál citromnádat, kicsit tördeljük meg, hogy még jobb legyen az illata és az íze. Az egészet pár csepp halszósszal és friss chilivel ízesítsük. Ezután beleszórhatjuk a garnélákat illetve öntünk hozzá kókusztejet és pár percig főzzük. Egy lime levét belefacsarjuk, szórunk bele zöldhagymát. Tálaláskor csírákat vagy koriandert szórhatunk bele.
 
 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább