Tejszínes karfiolleves | Miele Főzőiskola

Tejszínes karfiolleves
Miele 2015. 10. 05.
Tejszínes karfiolleves
főzés idő
40 perc
teríték
3 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
3 adag
Galuska
1 egész tojás
1 csipetnyi só
fél csomag vaj
1 tálka liszt
Karfiolleves
2-3 dl tejszín
fél csomag vaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 gyökér
2 zellerszál
3-4 db sárgarépa
1 fej karfiol
Elkészítés

Apróra összevágjuk a hagymát, és egy fél vajjal megpirítjuk. A fokhagymát egészben belerakjuk, és majd a végén kivesszük belőle. A hagymákat jól megsózzuk, ilyenkor jól kiadja a nedvesség tartalmát. A kemény zöldségeket körülbelül fél centis, egyforma kockákra vágjuk, és beletesszük a lábosba. Miután a répa és a gyökér megpirult, hozzáadhatjuk a puhább zöldségeket, a zellert és a karfiolt is. Majd felöntjük alaplével, vagy vízzel, és körülbelül 15-20 percig főzzük.
Közben elkészítjük a galuskákat. A lisztet, a vajat, a sót és a tojást összekeverjük, egynemű tésztává formáljuk.
A főzés vége fele beleöntjük a tejszínt, majd beleszaggatjuk a galuskákat. Forrástól számítva még 3-4 percig főzzük.
Tálaláskor egy tojássárgája és tejszínes keveréket rakunk a tányér aljára. Erre merjük rá a forró levest, majd petrezselyemzölddel megszórjuk. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább