Konfitált kacsacomb sütőtökkel | Miele Főzőiskola

Konfitált kacsacomb sütőtökkel
Miele 2015. 10. 05.
Konfitált kacsacomb sütőtökkel
főzés idő
240 perc
teríték
2 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
2 adag
Köret
1 csomag aszalt szilva
1 tálka előfőzött gesztenye
5 dkg vaj
1 közepes sütőtök
Konfitálás

2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
bors
1 csokor rozmaring
1 csokor kakukkfű
libazsir
2 kacsacomb
Elkészítés

A combok húsos jó alaposan megsózzuk. Az előmelegített zsiradékba belerakjuk a zöldfűszereket, a fokhagyma gerezdeket, a szemes borsot és a hagymákat egészben.
Majd tegyük bele a combokat is úgy, hogy teljesen elfedje a zsiradék. 80 Celsius fokon körülbelül 3-4 órán keresztül lassan, gyöngyözve főzzük.
 
Köretként egy sütőtökös, gesztenyés, aszalt szilvás köretet fogunk elkészíteni. Ehhez először a vajat belerakjuk a serpenyőbe. A sütőtököt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a vajban megpirítjuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az aszalt szilvát és a gesztenyét. A konfitált kacsacombbal együtt fogjuk tálalni. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább