Kacsamájas tekercs | Miele Főzőiskola

Kacsamájas tekercs
Miele 2015. 10. 02.
Kacsamájas tekercs
főzés idő
40 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
konfitált kacsacom
1 db sütőtök
1 zacskó Serrano vagy Pármai sonka
1 egész kacsamáj
Elkészítés

A kacsamájat megtisztítjuk, az eres részeket kivágjuk és három darabra szeleteljük. Abban a zsiradékban főzzük meg a májat, amiben a combokat konfitáltuk. Késes aprítóval összedaraboljuk a combokat, és a májból két kisebb darabot. Egy májat tartsunk meg, és késsel daraboljuk nagyobb darabokra. A konfitálásnál használt hagymát is rakjuk bele. A gép segítségével egy pépes állagú krémet készítünk belőle, ezt rakjuk egy kicsit a hűtőbe, hogy könnyen formázható legyen. Mikor picit kihűlt keverjük össze apróra vágott petrezselyemzölddel, és sóval, borssal ízesítsük.

Nedvesítsünk be egy fóliát, azon fogjuk a sonkába tekerni a májas pépet. Két három sonkát tegyünk egymás mellé, merjük rá a májas pépből egy adagot és hengergessük fel.  A fólia segítségével szaloncukorszerű csomagolást készítünk, lehetőség szerint jó feszeset.

Az arany barnára sütött sütőtököt belerakjuk egy turmixgépbe és hideg vajkockákkal összeturmixoljuk. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább