Abált malaccsülök | Miele Főzőiskola

Abált malaccsülök
Miele 2015. 10. 01.
Abált malaccsülök
főzés idő
120 perc
teríték
3 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
3 adag
1 lábas zsír
3 db közepes burgonya
1 tojás sárgája
1 csipet csillagánizs
1 csipet szegfűszeg
1 csipet szemes bors
1 tálka köménymag
pár gerezd fokhagyma
1 diónyi gyömbér
2 fej fehérhagyma
3-4 darab malaccsülök
Elkészítés

Tegyünk vizet teszünk egy edénybe, majd hagymát (akár egyben is), gyömbért, fokhagymát, köménymagot, szemes borsot, szegfűszeget, csillagánizst és sót is. Attól függően, hogy milyen öreg a malac 1-1,5 óráig főzzük majd.

Köretként gőzpárolóban előfőzött burgonyát csinálunk, amit zsírban kisütünk. Az előmelegített zsírba a csülköket is pár percig belemártjuk. A burgonyát centis kockákra vágjuk, megsózzuk és gőzpárolóban 10 percig előfőzzük, majd zsírban aranybarnára sütjük. A csülköket előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Pecsenyelével, mártással vagy tormával tálalhatjuk. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább