Lazacpisztráng polentával, vajmártással | Miele Főzőiskola

Lazacpisztráng polentával, vajmártással
Miele 2015. 10. 01.
Lazacpisztráng polentával, vajmártással
főzés idő
40 perc
teríték
2 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
2 adag
Vajmártáshoz
2-3 fej salotta hagyma
0,5 dl borecet
1 dl fehér bor
1 kocka vaj
Polentához
5 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 gerezd fokhagyma
2 ek kukoricadara
1 lábas forró víz
Halhoz
1 kocka vaj
1 db lazacpisztráng
Tálaláshoz
egy kis kapribogyó
1 fej sült cékla
Elkészítés

A lazacpisztrángot megtisztítjuk, eltávolítjuk a belsőségeket. A szárnyúszója mellé bevágunk, a gerincoszlop mentén végigvágjuk a halat és levesszük róla a filét. A filéről levesszük a szálkákat, és a zsíros részeket, így egy szép egységes filét kapunk. A halszeleteket egyforma méretűre vágjuk, és belerakjuk egy gőzpárolós edénybe. A tetejére vajat szeletelünk és 65°C-on 8-10 percig pároljuk.
 
A polentához a kukoricadarát forró vízzel keverjük, rakjunk hozzá vajat és 1 gerezd fokhagymát. Sóval ízesítsük. Egy tejbegríz állagú krémet kell hogy kapjunk.
 
A vajmártáshoz először egy redukciót főzünk. A hagymát a fehérborral és a borecettel felfőzzük, majd egy serpenyőbe leszűrjük. A serpenyőbe rakjuk a jéghideg vajkockákat, pár perc alatt be fog sűrűsödni.

A halat sült céklával, polentával és vajmártással tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább