Sült pisztráng és kagyló céklapürével | Miele Főzőiskola

Sült pisztráng és kagyló céklapürével
Miele 2015. 09. 25.
Sült pisztráng és kagyló céklapürével
főzés idő
40 perc
teríték
2 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
2 adag
1 késhegynyi xantángumi
1 csomag vaj
2 szelet fésűkagyló
1 db egész pisztrán
0,5 kg cékla
Elkészítés

A pisztrángot lefilézzük, és a filéket 3 egyforma méretre vágjuk. A sült céklát és a vajat turmixgépbe tesszük és krémet készítünk belőle. Egy késhegynyi xantángumit tehetünk hozzá, hogy jobb legyen az állaga.
Egy kis olívaolajat felhevítünk serpenyőben,. amiben a halat bőrével lefelé kezdjük sütni.
A fésűkagyló szeleteket két sütőpapír közé csomagoljuk - így fogjuk megsütni. A sütés felénél beleteszünk egy kis vajat is a serpenyőbe.
Tálaláskor céklapürével és balzsamecet gyöngyökkel díszíthetjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább