Sült pulykamáj pirított cukkinivel | Miele Főzőiskola

Sült pulykamáj pirított cukkinivel
Miele 2015. 09. 22.
Sült pulykamáj pirított cukkinivel
főzés idő
40 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
1 g bors
1 g só
2 db cukkini (közepes)
1 csomag bacon szalonna
0.5 kg pulykamáj
Elkészítés

A májat megtisztítjuk, levágjuk róla a felesleges részeket és feldaraboljuk. A májakat darabonként egy-egy fél szelet baconbe csomagoljuk. Nem szükséges előre sóznunk, hiszen a máj a sótól könnyen megkeményedik, a bacon pedig önmagában is elég sós. A becsomagolt májakat nyársra tűzzük és egy előmelegített serpenyőbe tesszük.

Közben felcsíkozzuk a cukkinikat.

A sütés végén a sózzuk csak meg a májakat. Fokhagymával ízlés szerint ízesíthetjük. Miután a májak elkészültek, kivesszük a serpenyőből.

A cukkini csíkokat is sózzuk-borsozzuk, majd nagy teljesítményen, 1-2 percig sütjük. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább