Eszterházy torta | Miele Főzőiskola

Eszterházy torta
Miele 2015. 09. 22.
Eszterházy torta
főzés idő
120 perc
teríték
12 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
12 adag
Krém
50 ml rum
300 g vaj
50 g enyhén pörkölt darált dió
5 db tojás sárgája
125 g cukor
0.25 db vaníliarúd kikapart belseje
250 ml tej
Felvert lap
20 g liszt
260 g enyhén pörkölt darált dió
300 g cukor
300 g tojásfehérje
Elkészítés

Felvert lap

A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lisztet és a diót. A masszából öt lapot kenünk zsírozott-lisztezett tepsire, és kisütjük 210°C-on 10 perc alatt.

Krém

A tejet felforraljuk a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojással kikevert cukrot, és 85°C-ig hevítjük - folyamatos keverés mellett. A tűzről levéve hozzáadjuk a diót. A langyosra hűlt főzetet kihabosítjuk a vajjal és a rummal.

Töltés

A krémet négyfelé osztjuk és az öt lap közé töltjük egyenletesen. A kidermedt torta tetejét lekenjük forró lekvárral, és áthúzzuk 40°C-os fondánnal, amibe csokoládéval pókháló mintát spinelünk.

A torta oldalát dióval panírozzuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább