Vaníliatorta | Miele Főzőiskola

Vaníliatorta
Miele 2015. 09. 15.
Vaníliatorta
Recept 1 db 23 cm átmérőjű tortához
főzés idő
60 perc
teríték
12 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
12 adag
Vaníliakrém
300 g fehércsokoládé
1 l állati tejszín
Piskóta
1 db vaníliarúd kikapart belseje
120 g liszt
120 g cukor
6 db tojás kettéválasztva
Elkészítés

Piskóta elkészítése

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral.
A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. Olyan állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.
A felvert sárgáját, a vaníliát és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk.
Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
40-45 perc alatt készre sütjük a piskótát.

A krém elkészítése

A tejszínt felforraljuk, majd elkeverjük benne a fehércsokit. Ezt a főzetet lehűtjük kb. 5°C-osra majd lassú fordulatszámon türelmesen kihabosítjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább