Gyökérkenyér | Miele Főzőiskola

Gyökérkenyér
Miele 2015. 09. 15.
Gyökérkenyér
főzés idő
55 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
5 g szárított élesztő
20 g só
4 dl víz
50 g zabkorpa
500 g liszt
Elkészítés

Az összes hozzávalót egy fakanál segítségével keverjük kb. galuska állagura, majd hűtőben 12 órát kell érlelni. 

A tésztát lisztezett felületre borítsuk, majd egy dupla és egy szimpla hajtással rendezzük az állagát. Osszuk 2 részre. Tekerjük meg, majd 220°C-os sütőben 3 gőz bevezetéssel (Klímavezérlés) kb. 45 percig süssük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább