Kovászosuborka-leves | Miele Főzőiskola

Kovászosuborka-leves
Miele 2015. 07. 29.
Kovászosuborka-leves
Olyan kovászos uborkát használjunk, ami tejsavas érleléssel készült – kenyérrel, klasszikusan kirakva a napra. Szükségünk lesz egy kis blansírozott zöldborsóra levesbetétnek, illetve pár darab kovászos uborkára. Az elkészült leves tetejére friss kaprot szórunk.
főzés idő
20 perc
teríték
2 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
2 adag
50 g zöldborsó
1 ek Creme fraiche
3 db kovászos uborka és a leve
Elkészítés

1 evőkanálnyi creme fraiche-t belerakunk egy edénybe, amiben majd turmixolni fogunk. A 2-3 darab kovászos uborka végeit levágjuk, az uborkákat kisebb darabokra vágjuk. A feldarabolt uborkákat is az edénybe tesszük, majd öntünk hozzá egy keveset a kovászos uborka levéből, és ugyanannyi buborékos vízzel felöntjük. Botmixerrel vagy egy turmixgéppel összeturmixoljuk, majd a kész levest kaporral díszítjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább