Kovászos uborka | Miele Főzőiskola

Kovászos uborka
Miele 2015. 07. 20.
Kovászos uborka
A kovászos uborka elkészítése könnyebb, mint gondolnád. Érdemes most beszerezni friss uborkát a piacon, és néhány nap múlva már eheted is.
főzés idő
20 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
2 l meleg víz
25 dkg kenyér
1 g fokhagyma
6 dkg só
2 csokor kapor
2 kg uborka
1 db 3 literes befőttes üveg
Elkészítés

1. Az üveget alaposan fertőtlenítsük ki. (Ha van otthon gőzpárolód, akkor tedd bele nyugodtan és fertőtlenítsd ott az üvegeket - perforált edényre helyezd nyílással lefelé, majd 100°C -on 15 percig párold.) 

2. Amíg fertőtlenítjük az üveget, mossuk meg a kaprot, majd jó alaposan a kovászolni-való uborkát is. 

3. A végeit vágjuk le, majd hosszában vágjunk bele négy-négy csíkot. Ez azért szükséges, hogy a sós víz majd jól át tudja járni.

4. Először a kaprot tegyük az üveg aljába. Osszuk ketté a fokhagymát. Tegyünk egy kicsit alulra, majd rendezzük el benne az uborkákat függőlegesen, szorosan egymás mellé. Tegyünk a tetejére is megpucolt fokhagymagerezdeket. 

5. Keverjünk két liter langyos vízhez körülbelül két evőkanál sót. Ezt öntsük az uborkára. Fontos, hogy teljesen ellepje. 

6. A tetejére pedig a kenyeret rakjuk majd a végén. 

7. Az üveget fedjük le (egy kisebb lapos tányérral), majd vigyük ki napos helyre. Éjszakára is hagyjuk ott. Kettő-három nap múlva kóstoljuk meg, ha elég jó, el is készült. (Naponta azért nézzünk rá, kell-e utántölteni a sós vizet, ha igen öntsük fel. A sós víz mindig lepje el az uborkákat.) 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Irány a grillszezon!

Tovább