Almachips | Miele Főzőiskola

Almachips
Miele 2015. 07. 20.
Almachips
Egészséges nassolás? Egy kellemes esti mozizáshoz ne a burgonyachipset vegyük az ölünkbe. Legyünk sokkal egészségesebbek! Készíts zöldség vagy gyümölcs chipset! Csaknem minden gyümölcs, zöldségfélét meg lehet szárítani. A lényeg, hogy szeld vékonyra és tedd a sütőbe. A gyümölcsszirmok közül a legegyszerűbb az almaszirom készítése. Próbáld ki!
főzés idő
150 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
1 kg alma
Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 100 °C-ra.

2. Az almákat egy szeletelő segítségével vágjuk vékony szeletekre (lehet hullámos, úgy még izgalmasabban néz majd ki) - minél vékonyabb szeletekre vágjuk annál jobb.

3. Helyezzük szépen az almaszeleteket egymás mellé egy tepsibe. Ne lógjanak a szeletek egymásra. (használjunk sütőpapírt, de vigyázzunk, ne lógjon túl a tepsin). Amennyiben ízesíteni szeretnénk, szórhatunk rá egy kis fahéjas barnacukrot.

4. Tegyük a tepsiket az előmelegített sütőbe majd hőlégkeverés funkcióval süssük (100 °C) 1 órán keresztül.

5. Az egy óra eltelte után fordítsuk meg az almaszeleteket a tepsin, majd már hőlégkeverés nélkül, sima alsó-felső sütőprogramon süssük még 45 percet. Ennél az utolsó fázisnál figyeljünk az almaszeletekre, amennyiben úgy látjuk, vegyük ki előbb, mint 45 perc.

6. Miután megsült szépen, vegyük ki a sütőből a tepsiket és hagyjuk kint, hagyjuk kihűlni.

Aszalás automatikus program

Ezt a programot az aszalás (szárítás) általi hagyományos konzerválásra fejlesztették ki.

A hőmérsékletet 80 és 100 °C között tudja beállítani.

Alapfeltétele, hogy a gyümölcsök és zöldségek frissek és megfelelően érettek legyenek és ne legyenek megnyomódva.

Tipp:

Készítse elõ a szárítandó élelmiszert.

  • Az almát esetleg hámozza meg, a magházat vágja ki és vágja fel kb. 0,5 cm vastag karikákra.
  • A szilvát esetleg magozza ki.
  • A körtét hámozza meg, magozza ki és vágja gerezdekre.
  • Hámozza meg a banánt, é szeletelje fel.
  • Tisztítsa meg a gombát, felezze meg vagy szeletelje fel.
  • A petrezselymet vagy a kaprot szabadítsa meg a vastag száraktól. Terítse a szárítani valót egyenletesen az univerzális tepsire. Ha rendelkezésre áll, használhatja a rostélyt vagy a perforált Gourmet sütőtepsit is.

Válassza ki: Speciális felhasználások.

Érintse meg az "Aszalás"-t.

Adott esetben módosítson a javasolt hőmérsékletet és állítsa be a sütési időt.

Kövesse a kijelző utasításait.

Szárítandó élelmiszer és szárítási idő:

  • Gyümölcsök 2–8 óra
  • Zöldségek 3–8 óra
  • Gyógynövények* 50–60 perc

* Mivel ennél a programnál a ventillátor be van kapcsolva, gyógynövények szárításához használja a Felső-alsó sütés üzemmódot 80–100 °C hőmérséklettel.

Csökkentse a hőmérsékletet, ha a sütőtérben vízcseppek képződnek.

Az aszalt gyümölcsnek teljesen száraznak, de puhának és rugalmasnak kell lennie. Eltörésnél vagy átvágásnál már nem folyhat ki belőle szaft.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább