Édes gorgonzolagolyó bogyós gyümölcsökkel | Miele Főzőiskola

Édes gorgonzolagolyó bogyós gyümölcsökkel
Miele 2015. 07. 16.
Édes gorgonzolagolyó bogyós gyümölcsökkel
főzés idő
35 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
300 g 200+100 g porcukor
2 db tojás
2 g Kappa zselésítőpor
2.5 dl céklalé
400 g gorgonzola sajt
20 dkg áfonya
20 dkg ribizli
20 dkg szeder
20 dkg málna
20 dkg eper
Elkészítés

1. lépés

A gorgonzolából golyókat formálunk.

2. lépés

Az eperből és a 100 g porcukorból késztsünk eperlekvárt. Az epret a cukorral együtt hevítsük fel (a főzőlapon: 6-os fokozaton), majd miután szétfőtt, turmixoljuk össze.

3. lépés

Készítsük el közben a habcsókokat is. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját félre lehet tenni egy későbbi sütemény sütéséhez. Majd a fehérjét a porcukorral kezdjük el felverni. Akkor van készen, ha már majdnem teljesen kemény (vigyázzunk, ne habosítsuk túl). Utána tegyük bele egy habzsákba (6-os csövű), és az általunk választott méretű, átmérőjű alakzatokat formáljunk (mi 100 Ft méretőeket csináltunk) egy tepsire (használjunk sütőpapírt). 100°C-on 40-45 percig sütjük.

4. lépés

A gorgonzolagolyók burkolása. Adjuk a cékla levéhez egy edénybe a Kappa zselésítő port, majd forraljuk fel.  Ez az anyag már 80 °C-on köt. Ez azért jó, mert ha a hideg golyókat már belemártjuk, meg fog kötni, nem kell a kihűlésre várni - bár pár percet azért érdemes várni. Mártsuk bele a golyókat a céklás anyagunkba, majd tegyük őket rögtön a tálalásra szánt tányérra.

5. lépés

Tálalás: A bogyós gyümölcsökkel és a lekvárral tálaljuk a szép gorgonzolagolyókat.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Ázsia vizein – egzotikus halételek

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább