Gluténmentes túrókuglóf | Miele Főzőiskola

Gluténmentes túrókuglóf
Miele 2015. 07. 06.
Gluténmentes túrókuglóf
főzés idő
80 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 g só
1 kk guargumi
1 csomag sütőpor
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg édes rizsliszt
5 ek tej
30 dkg vaj
37 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja és leve
22.5 dkg porcukor
4 db tojás
Elkészítés

1. lépés: A vajat, a tojást, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosítsuk fel egy kézi robotgép (habverő) segítségével.

2. lépés: Egy másik tálba addig keverjük össze a száraz alapanyagokat: a kukoricalisztet, a rizslisztet, a guargumit és a sütőport. Adjunk hozzá egy csipetnyi sót is.

3. lépés: A habos vajas krémhez adjuk hozzá a túrót, a citrom héját és a citrom levét. Keverjük szépen össze.

4. lépés: Adjuk hozzá a száraz alapanyagokat, a lisztes keveréket is.

5. lépés: Mikor szépen egyenletesen eldolgoztuk, öntsük bele egy kuglófformába.

6. lépés: 175 ℃-on hőlégkeveréssel süssük 45 percig.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább